About

Over Berna Bakker

Mijn naam is Berna Bakker en na een prachtig avontuur van 4 jaar in Londen ben ik terug gekeerd met mijn gezin naar Utrecht.

Mijn interesse voor interieur ontwerp gaat ver terug. De liefde voor esthetiek heb ik al zolang als ik me kan herinneren. Van jongs af aan ben ik gefascineerd van mode, cosmetica, fotografie, kunst, interieur en architectuur.

Ik heb Marketing Management gestudeerd en na mijn Bachelor heb ik meer dan 14 jaar projecten geleid binnen de retail branche. In samenwerking met verschillende bedrijven en concept bureaus heb ik een breed scala aan zowel food en non-food retail concepten (door)ontwikkeld. Dit omvatte alle fasen in het project management, van de tekentafel tot het toezicht houden op de bouw, contacten met architecten en specialisten, het organiseren van vergunningen, het ontwerpen van meubilair en het nemen van beslissingen zowel op locatie en daarbuiten. Ik heb ongeveer 50 nieuwe en gerenoveerde winkels geopend: van boetieks voor cosmeticamerken en modewinkels tot koffiehuizen en take-away’s. Met behulp van gerenommeerde concept bureaus en A-merken, waar ik trots op ben deel van uit gemaakt te hebben, zijn bestaande, nieuwe en doorontwikkelde concepten neergezet zoals AH to go, HEMA, Mooi Parfumerie, Rituals, Sissy Boy, Paperchase en NS StationsHuiskamer.

Met deze ervaring en mijn Interior Design Qualification, opgedaan in Londen, heb ik in 2020 Bureau BB Interior Design opgericht.

Als Interior Designer zal ik een thuis van je huis creëren en een ruimte voor je merk realiseren waar je klanten graag willen zijn. Een tijdloze ruimte met respect voor de natuur en de nadruk op duurzaamheid, dat is mijn passie.

Berna Bakker